Βιογραφικό - Νικηφοράκη Ρουμπίνα

Η Νικηφοράκη Ρουμπίνα είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του University of Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Criminology and Forensic Psychology στο Middlesex University του Λονδίνου το 2006. Από το 2007 έως και σήμερα ακολουθεί μια πενταετή μετεκπαίδευση ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης στην ομαδική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας όπου συμμετέχει και η ίδια σε προσωπική θεραπεία.

Έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο πρόγραμμα «ΑΘΗΝΑ» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τεχνικές κλινικής συνέντευξης και θεραπείας, ψυχοδιαγνωστική, ομάδες εποπτείας κλινικών περιστατικών, σεμινάρια δεοντολογίας, ερευνητικές δραστηριότητες και άσκηση στα κλινικά ψυχοδιαγνωστικά τεστ. Έχει εργαστεί με χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών και οινοπνεύματος και τις οικογένειες τους και σαν σύμβουλος γονέων με παιδιά προσχολικής ηλικίας σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Από το 2010 έως και σήμερα εργάζεται ιδιωτικά στα Ιλίσια και ειδικεύεται σε τομείς όπως το άγχος, οι φοβίες, η κρίση πανικού, η κατάθλιψη, το πένθος, το διαζύγιο, οι ψυχοσωματικές διαταραχές, οι ιδεοληψίες, ο καταναγκασμός και η χρήση ουσιών, καθώς και ένα ευρύ φάσμα ψυχιατρικών διαταραχών. Αναλαμβάνει επίσης, προβλήματα σχέσης, ζευγαριού και οικογένειας σε ατομική και ομαδική θεραπεία.

Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και σε συνέδρια ψυχολογίας, ψυχιατρικής και ψυχοθεραπείας. Έχει Άδεια Ασκήσεως Ψυχολόγου και είναι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου, του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και του British Psychological Society.